HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Méhek költöztek hozzám. Méhészt hívjak vagy darázsirtókat?

2021.03.19. 11:08 Rovarirtó

Nyári időszakban fordul elő, hogy méhészetből egy méhcsalád megszökik. Megfigyeléseink szerint ez vihar előtt, fronthatáskor, vagy az időjárás erős változásakor gyakori. A dolgozó méhek követik a királynőt, és megtelepednek egy számukra kedvezőnek tűnő helyen. Sokszor egy faágat, vagy sövényt szemelnek ki maguknak, és focilabda méretben, nagyobb méhcsalád esetén szemeteszsák alakban és méretben csüngenek alá. Néha csak órák kérdése, és ismét felkerekedik a méhraj, felhőben repülve tovább. Előfordul azonban hogy hosszú napokig tanyáznak ott, ilyenkor méhirtás vagy méh befogás szükséges. Szerencsétlen esetben egy teraszra, lakások bejáratához telepednek le a méhek, terrorizálva az embereket. Ha ez a bizonyos méh-labda látható és elérhető helyen van, úgy könnyedén eltávolíthatóak a területről. A méhészek azonban általában nem vállalják a méh befogást, az idegen méhrajok különféle betegségekkel (költésrothadás, légcsőatkakór, gyomorvész) fertőzhetik meg a méhészet egészséges családjait is. A rovarirtó szakemberek prioritással kezelik az ilyen méhirtó megkereséseket, ugyanis a sok ezer háziméh nem veszélytelen dolog. Amennyiben a méh probléma rejtett helyen jelentkezik, ház falába költöztek be, esetleg a tető szigetelésébe vették be magukat, úgy feltétlenül darázsirtó szakember segítségére van szükség. A méhész tehetetlen minden olyan esetben, amikor rejtett helyen van a méhek búvóhelye. Ha vadméhekről van szó, szintén rovarirtó szakembert keressen.  Méhek eltávolítása rövid határidővel, profi kártevőirtóktól.
"100%-os méhirtás"
Méhek eltávolítása, méhraj befogás, tapasztalt rovarirtó szakemberek, 24 órán belüli kiszállás.

2 komment

Címkék: méh méhek méhész rovarirtó darázsirtó házi méhek méhraj

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr292510478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dijumvisu 2013.02.25. 02:16:51

Méhirtás? Normális vagy? Miket hordasz itt össze, méghogy a méhészek nem vállaják a befogást, van fogalmad róla mennyibe kerül egy méhcsalád?? Elmondom 40.000 FT, egy raj 20.000 Ft, naná hogy befogja a méhész!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.02.25. 08:51:36

@dijumvisu:

Pedig így van, májusban rengetegen telefonálnak nekünk a következő szöveggel: már 3 méhészt felhívott, de nem jönnek ki, mer félnek hogy megfertőzik a saját családjaikat is.
Egy 500 családos komoly méhész nem fog kockáztatni egy pár ezer forintos raj miatt...
Amikor pedig rejtett zugba húzódnak be, nem is lehet őket befogni.!
süti beállítások módosítása