HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Darázsirtás télen? Leszedhető a darázsfészek?

2021.03.20. 18:59 Rovarirtó

Érdemes télen végezni a darázsirtás munkát? A darazsak a tél folyamán elpusztulnak, csak a megtermékenyített nőstények képesek életben maradni, abban az esetben ha találnak rejteket maguknak a fagyok elől. Ezt a búvóhelyet sokszor a darázsfészek közvetlen közelében találják meg, hiszen a darázs kolónia előszeretettel építi fészkét a padlások szigetelő anyagaiba. Az elterjedt szálas szigetelőanyagok (üveg és kőzetgyapot) között kialakított darázsfészek sokszor a tél derekán is aktív. Az ilyen helyen lévő darázsfészek eltávolítása a fagyok közeledtével is veszélyes, találhatunk benne ugyanis mozgásképes darazsakat. Ezek a darazsak általában repülni már nem képesek, de ösztönösen szúrnak, tehát a téli darázsfészek eltávolítása sem veszélytelen. Csak akkor lehetünk biztosak a dolgunkban, ha tartósan -10C alatt van/volt a hőmérséklet. Ilyenkor a dolgozó darazsak biztosan elpusztultak már, a darázsfészek eltávolítása gyakorlatilag veszélytelen.
Darazsak irtása, darázsfészek eltávolítás!

Szólj hozzá!

Címkék: téli télen darázsirtás darázsfészek

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr412693191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása