HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Lódarázsirtás... Lódarázs fészke, irtása

2021.04.23. 22:10 Rovarirtó

A képen egy jellegzetes lódarázs fészek látható.
Ez egy "könnyű eset" sokszor azonban a darázsfészek rejtett helyen található, például padláson szigetelés közt.
A külső burok a benne lépcsőzetesen lévő lépek védelmét szolgálja. A lódarazsak általában nem viselkednek agresszíven az emberrel, azonban a fészkük közelébe csak darázsirtó szakember merészkedjen. Az esetleges lódarázs szúrás az arra érzékenyeknél halált okozhat. A darázsirtó szakember nagy óvatossággal, többrétegű védőruhában végzi munkáját, a könnyelmű darázsirtás vezetett már tragédiához.

Meleg nyári napokon számíthatunk a lódarázs megjelenésére, néha sötétedés után a kivilágított szobába is betéved egy-egy. Nagysága alapján sem lehet más darázzsal összetéveszteni, de mély hangú zümmögése és torának gesztenyebarna oldala is biztos ismertetőjegye. Tavasszal még ritka, mert csak a megtermékenyített nőstények telelnek át, ők kezdik meg tágas faodúban, padlásokon a lódarázs kolónia kiépítését. A lódarazsak faanyagot, papírdarabkákat rágnak szét, ezt nyálukkal keverik, ebből készül az akár hetven centiméter átmérőjű, tucatnyi lépet tartalmazó nagy lódarázsfészek. A királynő már az első elkészült sejtekbe petéket rak, a fészket később az ezekből kikelő dolgozók építik tovább, ők etetik a királynőt is, így annak ettől kezdve már csak a peterakással kell törődnie. A lódarázs család gyorsan gyarapodik, egy-egy nagy fészeknek akár ötezer lakója is lehet. A környéket járják, rovarokra, pókokra vadásznak, nyáron és kora ősszel az érett körtén, szilván is torkoskodnak. A darázsirtás célja a fészek felkutatása, és a benne élő összes lódarázs egyidejű elpusztítása. Ennek módjai különbözőek lehetnek, a darázsfészek fizikai szétrombolásától kezdve a darázsirtó porozógéppel történő befújásig.
A lódarázs szúrása veszélyes, a lódarazsak irtása szakemberek feladata!
Lódarázsirtás megrendelés!

Darázsfészek kezelése:

 

Szólj hozzá!

Címkék: lódarázs darázsirtás fészek lódarázsfészek lódarázsirtás lódarázs irtás lódarazsak irtása

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr64358741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása