HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Darázsfészek rejtett helyen? Van megoldás! Profi darázsirtás!

2021.03.25. 16:54 Rovarirtó

Megrendelőink az esetek többségében rejtett helyeken lévő darazsakkal kerülnek szembe. Főként a német darázs (vespula germanica) szokása, hogy fészkeit lakóházak eldugott zugaiban alakítja ki. Előszeretettel építi ki kolóniáját ritkán használt padlásokon, általában focilabda méretű darázsfészek formájában. Időnként a gipszkarton mennyezet, és a hőszigetelő paplan közé fészkel. Ebben az esetben számítani kell arra, hogy a gipszkartont néhány hét alatt átrágják a darazsak, és ilyenkor akár tömegesen özönlenek be a lakásba. Ha kaparászást, esetleg zúgást-zümmögést hall a padlásról ajánlatos gyorsan cselekedni, lehet hogy darazsak rágják a mennyezetet. Ilyen esetben haladéktalanul darázsirtás szükséges! Darázsirtás során speciális irtószerekkel (azonnali ölőhatással, továbbá tartós távoltartó hatással is rendelkeznek) kezeljük a fészkeket és környéküket. Amennyiben lehetséges, darázsirtás során a darazsak fészkét is eltávolítjuk. Általában akkor is eredményes a darázsirtás, ha nincs látható darázsfészek vagy az hozzáférhetetlen helyen van. Ilyenkor tartós hatású irtószerrel kezeljük a darazsak feltételezett tartózkodási helyeit, mászó útjait. Sokszor csak egy apró lyuk vagy repedés látható a lakóház falán, vagy a gerendák és falazat közt ahol nagy tömegben mozognak a darazsak. A darazsak fészke ilyenkor nem látható, tartós hatású permetezőszerrel, vagy új módszerként porozógéppel történő befújatással végezhető a darázsirtás. Mindenképpen kérje szakember segítségét, a német darázs ugyanis igen agresszív fajta. A lódarázs, francia darázs, kecskedarázs, és a különböző méh fajok  általában csak háborgatásra támadnak, míg a német darázs "ok nélkül" is szúrhat, amennyiben a közélébe kerülnek és fenyegetve érzi magát. A német darazsak igen gyorsan repülnek, ezért mire észrevesszük, már többnyire megtörtént a szúrás. Ha otthonában német darazsakat észlel, kérje darázsirtó szakember segítségét. "Rejtett helyeken is 100%-os darázsirtás"
Darázsirtás 24 órán belül Pest megyében!

Szólj hozzá!

Címkék: német lódarázs darázs darázsirtás darazsak darázsfészek darázsirtó kecskedarázs

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr881157166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása