HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Méhek eltávolítása a hordóból

2021.03.24. 18:04 Rovarirtó


Elkóborolt házi méhek gyakran fészkelnek be fura helyekre. Vihar után, fronthatáskor, általában tavasszal vagy nyár elején oldanak kereket a méhészetből. Méhészek szerint a kaptárban megjelenő második királynő a raj egy részével kirajzik. Ezt megelőzendő, a méhészek ha idejében észreveszik a jelenséget, egy új kaptárba telepítik át őket.
Általában azonban csak hűlt helyét lelik a méhek egy részének. Sokszor lecsüngő labdaként lóg a méhraj egy bokor ágán, hosszú napokig. Azonban ha tartósan megtelepednek valahol, elkezdik a lépek építését. Ilyenkor már nem mennek tovább, befogásukra és eltávolításukra kerül sor. Vadméhek, háziméhek eltávolítása!

Szólj hozzá!

Címkék: méhész házi méhek méhraj méhirtás mehirtás vadméhek méhészek

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr1003549524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása