HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Darazsak átrágták a falat. (TV2 felvétele)

2021.04.01. 18:00 Rovarirtó

A felvételen látható idős hölgy házába német darazsak fészkeltek be. A néni gipsszel tömte el a darazsak berajzási helyét, minek következében a darazsak új közlekedőutat rágtak maguknak. Sajnos ez az új rajzási pontot a lakótér felé találták meg, és tömegesen özönlöttek be a lakásba. A nyári darázsirtó szezonban naponta tapasztaljuk, hogy a tetőben vagy falban lévő rejtett darázsfészek irtását elszigeteléssel próbálják megoldani az emberek. Gyakori (és a legszerencsétlenebb!) ilyen megoldás a darazsak lyukának PURHAB-bal való benyomása. A purhab teljesen bejut a rejtett zugokba, megszilárdul. Darázsirtó hatása nincs, az anyag nem hat a rovarok szervezetére. A darázsfészek érintetlenül marad, a benne élő darazsak pedig új közlekedőutat keresnek maguknak. Az új mozgási utat rendszerint az eredeti (purhabbal elszigetelt) rajzási ponttól távol, akár 1-2m-re találják meg, akár a verébdeszka vagy lambária kirágása árán. Olykor a lakótér felé vezet a legkönnyebb út (általában a gipszkarton álmennyezet átrágásán át), ilyenkor tömegesen özönlenek be a lakásba.
A purhabot eltávolítani az apró hézagon át teljesen lehetetlen. Az új ponton át a darázsirtás munka sokkal bizonytalanabb, mint az eredeti lyukon át: mert távolabb van a darázsfészektől, és sokszor szigetelésen és gerendákon át vezet a darazsak új közlekedése. A nyomáson kilőtt darázsirtó porozószer ugyan jól terjed a légrésekben, de nem intelligens. Nem tud bebújni egy zugba, nem mászik át a gerendán - ellentétben a darazsakkal. Soha ne próbálja elszigetelni a darazsak fészkét purhabbal, és más anyaggal sem!
Darázsirtás munkáinkra teljes garanciát vállalunk, egyszeri kezésre is.
Amennyiben viszont purhabbal tömte el a lyukat, kétszeri darázsirtás is szükséges lehet!

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darazsak purhab darázsirtó darázsirtás púrhabbal darázsfészek elszigetelése

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr215028434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása