HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Tűzoltóság mint darázsirtók?

2021.04.02. 18:48 Rovarirtó

Az utóbbi években több darázs és méh irtásával kapcsolatos történetet hallottunk, ahol tűzoltók voltak a kivezényelt "rovarirtók". A tűzoltóknak ugyanis kötelességük felvonulni bármely esetben, ahol emberek élete bizonyítottan veszélyben forog.

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság szóvivőjének nyilatkozata szerint: "Azt javasoljuk a hozzánk forduló bejelentőnek, hogy keressen szakembert: rovarirtásra szakosodott vállalkozást. Ebben telefonszámokkal tudunk segíteni. Ha azonban közvetlen az életveszély, a sérülésveszély, és nem lehet várni a szakemberek kiérkezésére, akkor a tűzoltóság kivonul."

Sajnos azonban a tűzoltóság eszközei nem elégségesek egy szakszerű darázsirtás lebonyolításához. Jól felszereltnek számít az a tűzoltó egység, mely 1-2 darab méhészkalappal és 1-1 darab darázsirtó spray-vel rendelkezik. Gyakran este végzik el a darázsirtó hadműveletet, a bejelentő által biztosított darázsirtó szerrel. Ezekkel a házi darázsirtó eszközökkel természetesen nem lehet hatékony a darázsirtás, előfordult már hogy néhány csípés beszerzése után megoldatlanul hagyták a problémát. A tűzoltóknak nincs sem hatékony irtószerük, sem felszerelésük, sem pedig rendes védőruhájuk a darázsirtás kivitelezésére. A rejtett helyen lévő darázsfészket "jobb híján" bontással próbálják eltávolítani, a maguk módján: pajszerrel, fejszével, vízsugárral. A képen egy, a ház megbontásával járó, tűzoltóság által kivitelezett darázsirtás látható. A bontással okozott kár sokkal nagyobb, mint egy szakszerű darázsirtás költsége. Természetesen nem is várható el egy tűzoltótól, hogy száz kezű mindenhez értő csodatévő legyen... Továbbá jelen gazdasági helyzetben az sem várható, hogy a tűzoltóság professzionális kártevőirtó technológiával szerelje fel az intézkedő egységeket. A kártevőirtás külön szakma: a profi darázsirtás megfelelő védőruhát, irtószert, technológiát, szaktudást igényel!

 Szakszerű darázsirtás rendelhető itt.

Szólj hozzá!

Címkék: méh tűzoltóság tűzoltó tűzoltók darázsirtás darazsak kártevőirtás kártevőirtó darázsírtás darázsirtó darázsirtók

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr572505019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása