HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Darázsfészek lyukát PURHABBAL befújni? Csak azt ne!

2021.03.18. 12:37 Rovarirtó

PURHABJO_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Darázsirtó munkáink során gyakran olyan címekre érkezünk, ahol a darázsfészek bejáratát purhabbal nyomták be. Ez egyetlen esetben sem oldja meg önmagában a darázsirtást. Miért is nem? Mert a purhab nem pusztítja el a darazsakat, csak a közlekedésüket akadályozza. Ha ezt a rajzási pontot eltömíti purhabbal (vagy egyéb tömítőanyaggal), a darázsirtó szer bejutását is  megakadályozza, melyet a darázsirtáskor fújatnánk be.
A darazsak bizonyosan találnak egyéb alternatív útvonalat a kültér és a darázsfészek közötti aktivitáshoz, kirágják a verébdeszkát vagy a lambériát. Gyakran pedig bejutnak az emberek lakóterébe is, átrágják a gipszkarton mennyezetet könnyedén! Az új közlekedőhelyük, berajzási pontjuk rendszerint távolabb esik a darázsfészektől, gerendákon vagy szigetelőanyagon át vezet az útjuk. Kolóniában élő, a maguk nemében intelligens élőlényekről beszélünk, nem okoz gondot nekik, hogy kanyargós úton közelítsék meg a darázsfészket.A darázsirtás porozószere nem intelligens, ha a darazsak fészke távol van a berajzási helytől, továbbá idegen anyagok állják útját a pornak, esetleg nem jut el a fészekig: gond lehet a darázsirtás hatékonyságával. Ezért kérjük, ne tömje el purhabbal és más szigetelőanyaggal sem a darazsak fészkét.
Inkább próbálkozzon szabadforgalmú darázsirtó szerekkel vagy darázscsapdával. Ezek szinte bizonyosan nem oldják meg a darázs problémát, viszont nem is nehezítik meg a szakember későbbi munkáját.
Darázsirtás akár 24 órán belül Pest megyében!

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darázsfészek purhab darázsirtó

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr65030676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása