HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Méhek irtása rejtett zugokból

2021.03.26. 18:31 Rovarirtó


Rovarirtó munkáink során gyakran tapasztaljuk, hogy elszökött méhcsaládok hozzáférhetetlen zugokba veszik be magukat. A videón is látható dupla tűzfal tipikusan ilyen: a méhek egy része látható, a királynő (és a raj nagyobbik része) a légrésben bújik meg. Ilyen esetben méhész számára lehetetlen a méhek befogása, a királynő megközelíthetetlensége miatt. Amennyiben a méhek jelenléte nem zavaró, esetleg az emberek mozgásától kieső helyen vannak, esetleg magasban (pl használaton kívüli kéménybe fészkelt méhek esetén) akkor ne bántsuk őket. Udvarokban, kertekben azonban nincs keresnivalója az elszabadult méhrajoknak. Az ilyen elcsatangolt rajok általában beteg méhcsaládok, melyeket az idegen környezet miatt fokozott stressz ér.
Ezért támadásra fokozottan hajlamosak. Védőruházat nélkül ne piszkáljuk őket!
Méhrajok eltávolítása, szükség esetén irtása, rejtett helyeken is!

Szólj hozzá!

Címkék: mehirtás vadméhek méhraj befogas mehek irtasa

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr443549585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása