HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Darázsfészek a mennyezetben

2021.04.26. 21:02 Rovarirtó

Gyakran előfordul, hogy régi építésű házak mennyezetébe darázs fészkel. Alulról stukatúr nád és vakolat található, felülről pedig a deszkázaton valamilyen tapasztás (pl. agyag, salak, föld stb.). A gerenda vastagságában pedig belül egy lyukas, üreges réteg található, ebbe fészkelnek bele a német darazsak.
Jelen esetben a külső befújatásos darázsirtó technika nem jöhetett szóba, ugyanis a darazsak berajzási pontjánál egy rozoga előtető akadályozta a hozzáférést a lyukhoz, mely a darázsirtás támadási pontja lett volna.
Ezért a padlásról bontottuk meg a mennyezetet, felszedtük a lécezést. A deszkázat alatt feltárult a darázsfészek. Darázsirtó porozószerrel kezeltük a fészek anyagát, majd kihalásztuk azt a födém légréséből.
A darázsirtás végző mozzanataként eltávolítottuk a nagyméretű darázsfészek anyagát.
Darázsirtás rejtett helyeken!

1kicsi.jpg
3kicsi.jpg
4kicsi.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darázsfészek darázsirtó darazsak a tetőben darázsirtás tetőben darázsfészek a mennyezetben darazsak a mennyezetben darázs irtása tetőben

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr764892547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása