HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Aktuális! Vadméhek irtása. Poszméhek fészke, szigetelésben.

2021.04.08. 14:00 Rovarirtó

A különféle vadméhek, köztük a természetben igen hasznos poszméhek és dongók gyakran rakják fészkeiket padlásokra. A természetben földlyukban kialakított üregekben alkotnak kolóniát, a padlásokon azonban védettebb búvóhelyek is akadnak: különösen kedvelt helyük a tetőterek ferde falsíkja, az ott található szálas üveggyapot és légrés. Jelenlétükkel zavarják a lakók nyugalmát, a ház szigetelését roncsolják, a gipszkartont átrághatják.
Májustól és novemberig a poszméhek irtása gyakori tennivaló a kártevőirtó cégeknél. Mivel a vadméhek a természetben hasznosak, irtásuk csak akkor indokolt, ha a lakótér közvetlen közelébe fészkeltek be. A kolónia közelébe merészkedőt akár indokolatlanul is támadhatják, szúrásuk rendkívül fájdalmas. A poszméhek kolóniája általában 200 darabnál kisebb, ritkának számítanak a 300 darabnál nagyobb csapatok. A képen egy nyárikonyha szigetelésébe költözött poszméh kolónia irtása látható, porozógéppel. A melléképületben egy idős hölgy lakott, akinek pont az ágya fölött döngtek a méhek egész nap. Poszméhek irtása Pest megyében.
 



Porozógéppel való befújatást követően a gubacsokhoz vezető rejtett utat vékony rétegben rovarirtó por fedte... A fészekbe igyekvő, irtószeren áthaladó vadméhek néhány másodpercen belül elpusztultak. A megrendelő kérésére a méhek viaszos gubacsai is kibontásra
kerültek. Körülbelül 150 darab, a képen látható gubót halásztunk ki az üveggyapotból.

Pest megyében vadméhek, poszméhek, darazsak irtása akár 24 órán belül!
 

Szólj hozzá!

Címkék: irtás irtása vadméhek vadméh poszméh poszméhek dongó irtás poszméh irtás poszméh a tetőben poszméhek irtása poszméh befogás poszméh eltávolítás

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr382975259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása