HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Darazsak irtása, darázsfészek eltávolítása redőnytokból

2012.10.12. 15:51 Rovarirtó

Egy óvodai redőnytokba fészkeltek be a a darazsak. A redőny gurtninál folyamatosan szivárogtak be a belső térbe, két gyermeket is megszúrtak. A darázsirtás nem tűrhetett halasztást ilyen körülmények közt. A redőnytok fedőlapját, továbbá a gurtni tokcsatlakozását szigeteltük, hogy beltérre ne juthasson be darázs.

Ezt követően a darazsak irtása külső porozószeres befújatással történt.
A videón az látható, amint a darázsirtó porozószer befújatást követően a fedőlapot leemeltük, majd megtörtént a darázsfészek és az elhullott darazsak eltávolítása. Kizárólag ezzel a darázsirtó módszerrel és technológiai sorrenddel biztosítható az, hogy a darazsak ne jussanak be a lakásba. Az esetleges szakszerűtlen darázsirtás során a lakásba már bejutott darazsak légtérkezelő aeroszollal, vagy egyszerű mechanikai módon pusztíthatóak el. Darázsirtás Budapesten és Pest megyében!


Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darazsak irtása darázsfészek eltávolítása

Darázsirtás porozógéppel. Méh és darázs ellen! Rejtett helyeken is eredményes.

2011.06.09. 18:09 Rovarirtó

A darazsak irtása során évről-évre szembesülünk olyan problémákkal, hogy a darazsak fészke egyáltalán nem elérhető, a legjobb darázsirtó permetezőszerekkel is gondot okoz az ártalom megszüntetése. A permetszerek hátránya, hogy csak akkor garantált a hatás ha közvetlenül a fészekre tudjuk kijuttatni a szert. A készítmények elvileg rendelkeznek ugyan felületi hatástartóssággal, azonban a tipikus darázsfészkek (pl padláson, légrésben) porózus anyagok (fa, szigetelőanyag) közelében találhatóak. Az ilyen helyeken a permetszer beszívódik, tartós hatásról nem beszélhetünk. Megoldás jelent itt, ha a darázsfészek mászó-közlekedő útjaiba rovarirtó port juttatunk. Egy speciális porozógép 3bar nyomással lövi ki a darázsirtó port, egy vékony száron keresztül. A darázsirtás során kijuttatott por a por melegvérű szervezetekre nem toxikus. Ezért kényes helyeken is nagy biztonsággal végezhető darázsirtás. A nagy nyomásnak köszönhetően a rejtett zugok mélyébe is eljut a darázsirtószer, és ami ettől is lényegesebb, tartósan ott is marad, hiszen a por nem szívódik be a felületekbe, ellentétben a vizes oldattal. A felhasznált rovarirtó por nem fejt ki riasztó hatást a darázs kolóniára. A megszokott helyeiken másznak vissza a porozás után a fészekbe, ám a porral érintkezve néhány percen belül elpusztulnak. Darázsirtás és méhirtás a legtöbb esetben porfújással kivitelezhető.

Darázsirtó szolgáltatásunk nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. A darázsmentesítés diszkrét és tiszta módon történik.

Darázsirtás és méhirtás porozógéppel, Pest megyében akár 24 órán belül!

1 komment

Címkék: darázsirtás darazsak rovarirtó darázsfészek darázsirtó méhirtás darázsmentesítés

Aktuális! Vadméhek irtása. Poszméhek fészke, szigetelésben.

2011.05.11. 14:07 Rovarirtó

A különféle vadméhek, köztük a természetben igen hasznos poszméhek és dongók gyakran rakják fészkeiket padlásokra. A természetben földlyukban kialakított üregekben alkotnak kolóniát, a padlásokon azonban védettebb búvóhelyek is akadnak: különösen kedvelt helyük a tetőterek ferde falsíkja, az ott található szálas üveggyapot és légrés. Jelenlétükkel zavarják a lakók nyugalmát, a ház szigetelését roncsolják, a gipszkartont átrághatják.
Májustól és novemberig a poszméhek irtása gyakori tennivaló a kártevőirtó cégeknél. Mivel a vadméhek a természetben hasznosak, irtásuk csak akkor indokolt, ha a lakótér közvetlen közelébe fészkeltek be. A kolónia közelébe merészkedőt akár indokolatlanul is támadhatják, szúrásuk rendkívül fájdalmas. A poszméhek kolóniája általában 200 darabnál kisebb, ritkának számítanak a 300 darabnál nagyobb csapatok. A képen egy nyárikonyha szigetelésébe költözött poszméh kolónia irtása látható, porozógéppel. A melléképületben egy idős hölgy lakott, akinek pont az ágya fölött döngtek a méhek egész nap.
 Porozógéppel való befújatást követően a gubacsokhoz vezető rejtett utat vékony rétegben rovarirtó por fedte... A fészekbe igyekvő, irtószeren áthaladó vadméhek néhány másodpercen belül elpusztultak. A megrendelő kérésére a méhek viaszos gubacsai is kibontásra
kerültek. Körülbelül 150 darab, a képen látható gubót halásztunk ki az üveggyapotból.

Pest megyében vadméhek, poszméhek, darazsak irtása akár 24 órán belül!

 

Szólj hozzá!

Címkék: irtás irtása vadméhek vadméh poszméh poszméhek dongó irtás

Darazsak irtása, ipari alpinista segítségével

2010.09.10. 11:32 Rovarirtó

alpinista_kicsi.jpg

Nehezen elérhető helyeken, nagy magasságokban a darazsak irtása ipari alpinista segítségével történik.
A társasházi tetőszerkezetek tipikusan ilyen helyek. A francia darázs és padlásdarázs ezeknek a tetőszerkezeteknek a töréseibe (pl kúpozás, bádogozás) rakja fészkét.
Ilyen esetben a darazsak irtása szintén porozógépes technikával történik, azonban nem konkrét berajzási helyre irányul. A rengeteg elszórt és rejtett darázsfészek ellen teljes vonalakat kell kezelni. A törések mentén befújatott darázsirtó porozószer hatására fehéren potyognak ki a darazsak. Sajnos a darazsak irtása ilyenkor lényegében vakon történik, a legfőbb fészkelőhelyek kezelése történik meg. A darázsirtás redménye nem lehet 100%-os, a 90%-os gyérítési hatékonyság már jó eredménynek számít. Az ipari alpinista, továbbá a jelentős mennyiségű darázsirtó porozószer felhasználása teszi meglehetősen borsossá az ilyen módon végzett darázsirtás munkákat.
Árajánlathoz képet kérünk a tetőszerkezetről!
Darazsak irtása, ipari alpinista segítséggel.

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darazsak darázsirtó darazsak irtása

Darázsfészek a földben. Darázsirtás földlyukban. Darázsirtó, Darázsirtók

2010.08.01. 20:44 Rovarirtó

Gyakori jelenség, hogy a darazsak földben alakítják ki búvóhelyeiket. Általában a puha, porhanyós szerkezetű talajok alkalmasak darázsfészek kialakítására, így sok esetben játszótéri homokban találhatunk rájuk. Amennyiben jól behatárolható, kisméretű földlyukban tapasztaljuk a darázs okozta problémát, úgy éjszaka néhány liter forró víz beöntésével megszüntethető darázsfészek. Nagyobb kiterjedésű, több járattal is rendelkező darázs-lyuk esetén célszerű a darázsirtás kivitelezésében jártas darázsirtó szakember segítségét hívni. A profi darázsirtók taglózó hatású darázsirtószer célzott bejuttatásával azonnal kiirtják a darázs kolóniát, felszámolják a darázsfészket. A földben élő növények károsításától nem kell tartani, az alkalmazott darázsirtó szerek ugyanis idegméregként kizárólag a rovarok szervezetére hatnak, a növényekre nem fejtenek ki hatást, továbbá rövid idő alatt nyom nélkül elbomlanak. Sikeres darázsirtás után a fészek ásás útján kibontható, szakmailag azonban nem indokolt.
Tartós hatású darázsirtószer kiásás nélkül is hatékony, végleges darázsmentességet ad.
A"100%-os darázsirtás, profi darázsirtók"
Darázsirtás földben, földlyukban. A kattintás után darázsirtás rendelhető.

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darázsfészek darázsírtás földben darázsirtó darázsirtók

Darazsak irtása, vaddarázs irtás

2010.07.08. 17:57 RovarirtóA videón egy rövid összeállítás látható, a 2011-es a darázsirtó munkáinkból.
Porozógéppel történő darázsirtás, látható és rejtett helyeken, magasban is!
Sok megrendelőnk keres fel bennünket, "vaddarázs irtást vállalnak-e?"
A vaddarázs szakmailag ugyan nem helyes, általában a gyors röptű és igen agresszív német darazsakat hívja így a köznyelv.
Természetesen vállaljuk ezen veszélyes darazsak irtását is.
Darazsak irtása, lódarázs, vaddarázs irtás rövid határidővel, Pest megyében!

Szólj hozzá!

Címkék: vad lódarázs darázs darázsirtás darazsak darázsfészek darázsirtó darázsirtók vaddarázs

Méhek lépe a redőnytokban. Méhek eltávolítása.

2010.06.29. 20:16 Rovarirtó

 

 

 

 

 

 

Üres redőnytokokba általában darazsak fészkelnek be. Ez esetben viszont házi méhek vertek tanyát, építettek méretes lépet a használaton kívüli redőnyszekrénybe.
Helyi méhészek nem vállalták a méhek eltávolítását. A tok fedőlapja mentén folyamatosan szivárogtak be a lakásba a méhek, lakhatatlanná és életveszélyessé tették a hálószobát.
A méhek kényszerű pusztítását a külső közlekedési úton keresztül végeztük el. Porozószer befújatása után rövid időn belül elpusztult a teljes kolónia. Ezt követően belülről vettük le a tokfedőt, így tárult fel a munka eredménye (képen). A méztől csöpögő lépeket is eltávolítottuk a redőnyszekrényből.
Méhek ellen rejtett helyeken is, Pest megyében akár azonnal!

Szólj hozzá!

Címkék: méhek darazsak méhirtás méhek irtása

Vadméhek eltávolítása. Méhirtás tűzoltók által.

2010.06.11. 11:44 Rovarirtó

Idézet a Celldömölki Tűzoltóság honlapjáról:
"2011.06.10. 14:38 -kor jelzést kaptunk, hogy Vönöckön a Dózsa Gy. u 9 sz. alatti kastélyépület homlokzatán, az első emeleten dekorációs gipszstukkóba méhek költöztek. Ügyeletünk méhész szakember segítségét kérte a helyszínre, aki megállapította, hogy a méhek vadméhek, befogásukat nem vállalta. Tűzoltóink megfelelő védőfelszerelésben egy vízsugárral a méheket eltávolították. A vadméhek eltávolítása szükségszerű volt, mivel a helyszínen nagyobb létszámú rendezvény résztvevőit a vadméhek veszélyeztethették."

Kommentárunk a cikkhez: A problémát megoldották a tűzoltók, kérdés hogy mekkora kárt okoztak a tetőszerkezetben, szigetelésben a nagynyomású vízsugárral. Egy kártevőirtó szakember a méhrajt porozógéppel, nyom nélkül, bontás nélkül távolította volna el.
Vadméhek és elszabadult méhcsaládok irtása Pest megyében!

Szólj hozzá!

Címkék: tűzoltóság tűzoltók méhész vadméhek

Tűzoltóság mint darázsirtók?

2010.06.09. 18:48 Rovarirtó

Az utóbbi években több darázs és méh irtásával kapcsolatos történetet hallottunk, ahol tűzoltók voltak a kivezényelt "rovarirtók". A tűzoltóknak ugyanis kötelességük felvonulni bármely esetben, ahol emberek élete bizonyítottan veszélyben forog.

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság szóvivőjének nyilatkozata szerint: "Azt javasoljuk a hozzánk forduló bejelentőnek, hogy keressen szakembert: rovarirtásra szakosodott vállalkozást. Ebben telefonszámokkal tudunk segíteni. Ha azonban közvetlen az életveszély, a sérülésveszély, és nem lehet várni a szakemberek kiérkezésére, akkor a tűzoltóság kivonul."

Sajnos azonban a tűzoltóság eszközei nem elégségesek egy szakszerű darázsirtás lebonyolításához. Jól felszereltnek számít az a tűzoltó egység, mely 1-2 darab méhészkalappal és 1-1 darab darázsirtó spray-vel rendelkezik. Gyakran este végzik el a darázsirtó hadműveletet, a bejelentő által biztosított darázsirtó szerrel. Ezekkel a házi darázsirtó eszközökkel természetesen nem lehet hatékony a darázsirtás, előfordult már hogy néhány csípés beszerzése után megoldatlanul hagyták a problémát. A tűzoltóknak nincs sem hatékony irtószerük, sem felszerelésük, sem pedig rendes védőruhájuk a darázsirtás kivitelezésére. A rejtett helyen lévő darázsfészket "jobb híján" bontással próbálják eltávolítani, a maguk módján: pajszerrel, fejszével, vízsugárral. A képen egy, a ház megbontásával járó, tűzoltóság által kivitelezett darázsirtás látható. A bontással okozott kár sokkal nagyobb, mint egy szakszerű darázsirtás költsége. Természetesen nem is várható el egy tűzoltótól, hogy száz kezű mindenhez értő csodatévő legyen... Továbbá jelen gazdasági helyzetben az sem várható, hogy a tűzoltóság professzionális kártevőirtó technológiával szerelje fel az intézkedő egységeket. A kártevőirtás külön szakma: a profi darázsirtás megfelelő védőruhát, irtószert, technológiát, szaktudást igényel!

 Szakszerű darázsirtás rendelhető itt.

Szólj hozzá!

Címkék: méh tűzoltóság tűzoltó tűzoltók darázsirtás darazsak kártevőirtás kártevőirtó darázsírtás darázsirtó darázsirtók

Darazsak átrágták a falat. (TV2 felvétele)

2010.06.09. 18:00 Rovarirtó

A felvételen látható idős hölgy házába német darazsak fészkeltek be. A néni gipsszel tömte el a darazsak berajzási helyét, minek következében a darazsak új közlekedőutat rágtak maguknak. Sajnos ez az új rajzási pontot a lakótér felé találták meg, és tömegesen özönlöttek be a lakásba. A nyári darázsirtó szezonban naponta tapasztaljuk, hogy a tetőben vagy falban lévő rejtett darázsfészek irtását elszigeteléssel próbálják megoldani az emberek. Gyakori (és a legszerencsétlenebb!) ilyen megoldás a darazsak lyukának PURHAB-bal való benyomása. A purhab teljesen bejut a rejtett zugokba, megszilárdul. Darázsirtó hatása nincs, az anyag nem hat a rovarok szervezetére. A darázsfészek érintetlenül marad, a benne élő darazsak pedig új közlekedőutat keresnek maguknak. Az új mozgási utat rendszerint az eredeti (purhabbal elszigetelt) rajzási ponttól távol, akár 1-2m-re találják meg, akár a verébdeszka vagy lambária kirágása árán. Olykor a lakótér felé vezet a legkönnyebb út (általában a gipszkarton álmennyezet átrágásán át), ilyenkor tömegesen özönlenek be a lakásba.
A purhabot eltávolítani az apró hézagon át teljesen lehetetlen. Az új ponton át a darázsirtás munka sokkal bizonytalanabb, mint az eredeti lyukon át: mert távolabb van a darázsfészektől, és sokszor szigetelésen és gerendákon át vezet a darazsak új közlekedése. A nyomáson kilőtt darázsirtó porozószer ugyan jól terjed a légrésekben, de nem intelligens. Nem tud bebújni egy zugba, nem mászik át a gerendán - ellentétben a darazsakkal. Soha ne próbálja elszigetelni a darazsak fészkét purhabbal, és más anyaggal sem!
Darázsirtás munkáinkra teljes garanciát vállalunk, egyszeri kezésre is.
Amennyiben viszont purhabbal tömte el a lyukat, kétszeri darázsirtás is szükséges lehet!

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darazsak purhab darázsirtó darázsirtás púrhabbal darázsfészek elszigetelése

Rejtett helyeken fészkelő méhek

2010.06.09. 17:56 Rovarirtó


Elszabadult házi méhek gyakran költöznek be kéményekbe, falrésekbe, fák üregeibe.
A méhek eltávolítása méhész által ilyenkor nem megoldható, ugyanis a királynő rendszerint megközelíthetetlen helyen tartózkodik. A méhek irtása szükséges ilyen esetekben.
A hasadékból kicsüngő méhraj agresszívvá válhat, csak a királynővel együtt lehetséges a méhraj életképesen történő eltávolítása.
Méhirtás, méhek eltávolítása, méhraj irtása Pest megyében!

Szólj hozzá!

Címkék: méhek méhész méhraj méhirtás

Darázsfészek a földben.

2010.06.08. 18:32 RovarirtóA német darázs gyakran épít fészket elhagyott egér vagy patkánylyukban, esetleg lótetű (vakondtücsök) járatban. Előfordul hogy fészeknek több ki és bejárata van, ezért a járat eltömésével hiába próbálkozunk. A forróvizes és vegyszeres beöntés ritkán vezet eredményre: a darázsfészek óriási (50-80cm átmérő nem ritka!) lehet, illetve 1-2 mélységben is lehet. A darazsak fészket bolygató embert tömegesen támadhatják a lakóhelyüket védelmező dolgozók. A teljes védőruhában történő kiásás és fészek megsemmisítés működik ugyan, azonban ez barbár módszer. Mivel sokszor ápolt pázsit vagy kiskert a darázsfészek helye, óriási gödröt kellene ásni a 2m mélyen fekvő fészek kiásásához. Ettől egyszerűbben is célt érhetünk. A darázsirtó szakemberek nyomásporozással rovarirtó port fújatnak a fészek belseje felé. A darazsak azonnal elpusztulnak, a nagy nyomáson belőtt darázsirtó por a fészek belsejéig is elér.  A darázsirtás ezen módja nem károsítja a növényeket, szagtalan, veszélytelen, tartós.
Ásás és bontás nélkül történik a darazsak irtása!
Darázsirtás megrendelhető Budapesten és Pest megyében!

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darázsfészek darázsirtó darázsirtók

Óriási lódarázsfészek a padláson.

2010.06.07. 17:34 Rovarirtó


A videón egy hatalmas, aktív lódarázsfészek látható. Teljes védőruha nélkül az ilyen padláson lévő fészket nagy ívben kerüljük el. Megfigyelésük sem ajánlott az ilyen sötét helyeken, a zseblámpa fényére ugyanis elindulnak. A lódarazsak általában nem agresszívak, azonban a darázsfészket elszántan védelmezik.
Háborgatásuk életveszélyes lehet! Szakemberek számára viszonylag egyszerű darázsirtásról van szó az ilyen hozzáférhető fészek esetében, mérettől függetlenül. A többrétegű védőruha elengedhetetlen, a könnyelműség szakmán belül is vezetett már halálesethez. Darázsirtás Pest megyében megrendelhető!

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darazsak darázsfészek lódarázsfészek

Darázsfészek a mennyezetben

2010.06.06. 21:02 Rovarirtó

Gyakran előfordul, hogy régi építésű házak mennyezetébe darázs fészkel. Alulról stukatúr nád és vakolat található, felülről pedig a deszkázaton valamilyen tapasztás (pl. agyag, salak, föld stb.). A gerenda vastagságában pedig belül egy lyukas, üreges réteg található, ebbe fészkelnek bele a német darazsak.
Jelen esetben a külső befújatásos darázsirtó technika nem jöhetett szóba, ugyanis a darazsak berajzási pontjánál egy rozoga előtető akadályozta a hozzáférést a lyukhoz, mely a darázsirtás támadási pontja lett volna.
Ezért a padlásról bontottuk meg a mennyezetet, felszedtük a lécezést. A deszkázat alatt feltárult a darázsfészek. Darázsirtó porozószerrel kezeltük a fészek anyagát, majd kihalásztuk azt a födém légréséből.
A darázsirtás végző mozzanataként eltávolítottuk a nagyméretű darázsfészek anyagát.
Darázsirtás rejtett helyeken!

1kicsi.jpg
3kicsi.jpg
4kicsi.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darázsfészek darázsirtó

Méhek irtása rejtett zugokból

2010.06.05. 18:31 Rovarirtó


Rovarirtó munkáink során gyakran tapasztaljuk, hogy elszökött méhcsaládok hozzáférhetetlen zugokba veszik be magukat. A videón is látható dupla tűzfal tipikusan ilyen: a méhek egy része látható, a királynő (és a raj nagyobbik része) a légrésben bújik meg. Ilyen esetben méhész számára lehetetlen a méhek befogása, a királynő megközelíthetetlensége miatt. Amennyiben a méhek jelenléte nem zavaró, esetleg az emberek mozgásától kieső helyen vannak, esetleg magasban (pl használaton kívüli kéménybe fészkelt méhek esetén) akkor ne bántsuk őket. Udvarokban, kertekben azonban nincs keresnivalója az elszabadult méhrajoknak. Az ilyen elcsatangolt rajok általában beteg méhcsaládok, melyeket az idegen környezet miatt fokozott stressz ér.
Ezért támadásra fokozottan hajlamosak. Védőruházat nélkül ne piszkáljuk őket!
Méhrajok eltávolítása, szükség esetén irtása, rejtett helyeken is!

Szólj hozzá!

Címkék: mehirtás vadméhek méhraj befogas mehek irtasa

Méhek eltávolítása a hordóból

2010.06.02. 18:04 Rovarirtó


Elkóborolt házi méhek gyakran fészkelnek be fura helyekre. Vihar után, fronthatáskor, általában tavasszal vagy nyár elején oldanak kereket a méhészetből. Méhészek szerint a kaptárban megjelenő második királynő a raj egy részével kirajzik. Ezt megelőzendő, a méhészek ha idejében észreveszik a jelenséget, egy új kaptárba telepítik át őket.
Általában azonban csak hűlt helyét lelik a méhek egy részének. Sokszor lecsüngő labdaként lóg a méhraj egy bokor ágán, hosszú napokig. Azonban ha tartósan megtelepednek valahol, elkezdik a lépek építését. Ilyenkor már nem mennek tovább, befogásukra és eltávolításukra kerül sor. Vadméhek, háziméhek eltávolítása!

Szólj hozzá!

Címkék: méhész házi méhek méhraj méhirtás mehirtás vadméhek méhészek

Darázsfészek rejtett helyen? Van megoldás! Profi darázsirtás!

2010.06.01. 16:54 Rovarirtó

Megrendelőink az esetek többségében rejtett helyeken lévő darazsakkal kerülnek szembe. Főként a német darázs (vespula germanica) szokása, hogy fészkeit lakóházak eldugott zugaiban alakítja ki. Előszeretettel építi ki kolóniáját ritkán használt padlásokon, általában focilabda méretű darázsfészek formájában. Időnként a gipszkarton mennyezet, és a hőszigetelő paplan közé fészkel. Ebben az esetben számítani kell arra, hogy a gipszkartont néhány hét alatt átrágják a darazsak, és ilyenkor akár tömegesen özönlenek be a lakásba. Ha kaparászást, esetleg zúgást-zümmögést hall a padlásról ajánlatos gyorsan cselekedni, lehet hogy darazsak rágják a mennyezetet. Ilyen esetben haladéktalanul darázsirtás szükséges! Darázsirtás során speciális irtószerekkel (azonnali ölőhatással, továbbá tartós távoltartó hatással is rendelkeznek) kezeljük a fészkeket és környéküket. Amennyiben lehetséges, darázsirtás során a darazsak fészkét is eltávolítjuk. Általában akkor is eredményes a darázsirtás, ha nincs látható darázsfészek vagy az hozzáférhetetlen helyen van. Ilyenkor tartós hatású irtószerrel kezeljük a darazsak feltételezett tartózkodási helyeit, mászó útjait. Sokszor csak egy apró lyuk vagy repedés látható a lakóház falán, vagy a gerendák és falazat közt ahol nagy tömegben mozognak a darazsak. A darazsak fészke ilyenkor nem látható, tartós hatású permetezőszerrel, vagy új módszerként porozógéppel történő befújatással végezhető a darázsirtás. Mindenképpen kérje szakember segítségét, a német darázs ugyanis igen agresszív fajta. A lódarázs, francia darázs, kecskedarázs, és a különböző méh fajok  általában csak háborgatásra támadnak, míg a német darázs "ok nélkül" is szúrhat, amennyiben a közélébe kerülnek és fenyegetve érzi magát. A német darazsak igen gyorsan repülnek, ezért mire észrevesszük, már többnyire megtörtént a szúrás. Ha otthonában német darazsakat észlel, kérje darázsirtó szakember segítségét. "Rejtett helyeken is 100%-os darázsirtás"
Darázsirtás 24 órán belül Pest megyében!

Szólj hozzá!

Címkék: német lódarázs darázs darázsirtás darazsak darázsfészek darázsirtó kecskedarázs

Darázsfészek a padláson. Német darázs tipikus fészke.

2010.05.16. 17:56 Rovarirtó

Ha ilyen, vagy ehhez hasonló képződményt találunk a padláson, inkább ne közelítsük meg. A német darazsak igen agresszívan védelmezik a fészküket, egy a képen látható nagyságú fészekben több ezer darázs is élhet. A látható fészek kiirtása nem nagy szakmai kihívás egy darázsirtó szakembernek (függetlenül a darázsfészek méretétől), profi védőruha nélkül azonban életveszélyes megközelíteni.Sokan kérdezik tőlünk: ha felveszem a síruhát és magamra borítok egy szúnyoghálót, megközelíthetem-e a fészket? Ezt nem javasoljuk. A német darazsak rárepülnek a fészkük közelébe merészkedőre, azt embert megmászva akkurátusan keresik a gyenge pontokat, a ruha alá igyekeznek bemászni és és persze szúrni. Kizárólag a teljes testfelületen hézagmentesen záró, többrétegű védőöltözet ad hatékony védelmet a darazsak ellen.
Darázsirtás rövid határidővel, Pest megyében!

2 komment

Címkék: német darázs darázsirtás darázsfészek

Lódarázsirtás... Lódarázs fészke, irtása

2010.04.28. 22:10 Rovarirtó

A képen egy jellegzetes lódarázs fészek látható.
Ez egy "könnyű eset" sokszor azonban a darázsfészek rejtett helyen található, például padláson szigetelés közt.
A külső burok a benne lépcsőzetesen lévő lépek védelmét szolgálja. A lódarazsak általában nem viselkednek agresszíven az emberrel, azonban a fészkük közelébe csak darázsirtó szakember merészkedjen. Az esetleges lódarázs szúrás az arra érzékenyeknél halált okozhat. A darázsirtó szakember nagy óvatossággal, többrétegű védőruhában végzi munkáját, a könnyelmű darázsirtás vezetett már tragédiához.

Meleg nyári napokon számíthatunk a lódarázs megjelenésére, néha sötétedés után a kivilágított szobába is betéved egy-egy. Nagysága alapján sem lehet más darázzsal összetéveszteni, de mély hangú zümmögése és torának gesztenyebarna oldala is biztos ismertetőjegye. Tavasszal még ritka, mert csak a megtermékenyített nőstények telelnek át, ők kezdik meg tágas faodúban, padlásokon a lódarázs kolónia kiépítését. A lódarazsak faanyagot, papírdarabkákat rágnak szét, ezt nyálukkal keverik, ebből készül az akár hetven centiméter átmérőjű, tucatnyi lépet tartalmazó nagy lódarázsfészek. A királynő már az első elkészült sejtekbe petéket rak, a fészket később az ezekből kikelő dolgozók építik tovább, ők etetik a királynőt is, így annak ettől kezdve már csak a peterakással kell törődnie. A lódarázs család gyorsan gyarapodik, egy-egy nagy fészeknek akár ötezer lakója is lehet. A környéket járják, rovarokra, pókokra vadásznak, nyáron és kora ősszel az érett körtén, szilván is torkoskodnak. A darázsirtás célja a fészek felkutatása, és a benne élő összes lódarázs egyidejű elpusztítása. Ennek módjai különbözőek lehetnek, a darázsfészek fizikai szétrombolásától kezdve a darázsirtó porozógéppel történő befújásig.
A lódarázs szúrása veszélyes, a lódarazsak irtása szakemberek feladata!
Lódarázsirtás megrendelés!

Darázsfészek kezelése:

 

Szólj hozzá!

Címkék: lódarázs darázsirtás fészek lódarázsfészek lódarázsirtás

Darázsirtás télen? Leszedhető a darázsfészek?

2010.02.26. 18:59 Rovarirtó

Érdemes télen végezni a darázsirtás munkát? A darazsak a tél folyamán elpusztulnak, csak a megtermékenyített nőstények képesek életben maradni, abban az esetben ha találnak rejteket maguknak a fagyok elől. Ezt a búvóhelyet sokszor a darázsfészek közvetlen közelében találják meg, hiszen a darázs kolónia előszeretettel építi fészkét a padlások szigetelő anyagaiba. Az elterjedt szálas szigetelőanyagok (üveg és kőzetgyapot) között kialakított darázsfészek sokszor a tél derekán is aktív. Az ilyen helyen lévő darázsfészek eltávolítása a fagyok közeledtével is veszélyes, találhatunk benne ugyanis mozgásképes darazsakat. Ezek a darazsak általában repülni már nem képesek, de ösztönösen szúrnak, tehát a téli darázsfészek eltávolítása sem veszélytelen. Csak akkor lehetünk biztosak a dolgunkban, ha tartósan -10C alatt van/volt a hőmérséklet. Ilyenkor a dolgozó darazsak biztosan elpusztultak már, a darázsfészek eltávolítása gyakorlatilag veszélytelen.
Darazsak irtása, darázsfészek eltávolítás!

Szólj hozzá!

Címkék: téli télen darázsirtás darázsfészek

Méhek költöztek hozzám. Méhészt hívjak vagy darázsirtókat?

2010.02.02. 11:08 Rovarirtó

Nyári időszakban fordul elő, hogy méhészetből egy méhcsalád megszökik. Megfigyeléseink szerint ez vihar előtt, fronthatáskor, vagy az időjárás erős változásakor gyakori. A dolgozó méhek követik a királynőt, és megtelepednek egy számukra kedvezőnek tűnő helyen. Sokszor egy faágat, vagy sövényt szemelnek ki maguknak, és focilabda méretben, nagyobb méhcsalád esetén szemeteszsák alakban és méretben csüngenek alá. Néha csak órák kérdése, és ismét felkerekedik a méhraj, felhőben repülve tovább. Előfordul azonban hogy hosszú napokig tanyáznak ott, ilyenkor méhirtás vagy méh befogás szükséges. Szerencsétlen esetben egy teraszra, lakások bejáratához telepednek le a méhek, terrorizálva az embereket. Ha ez a bizonyos méh-labda látható és elérhető helyen van, úgy könnyedén eltávolíthatóak a területről. A méhészek azonban általában nem vállalják a méh befogást, az idegen méhrajok különféle betegségekkel (költésrothadás, légcsőatkakór, gyomorvész) fertőzhetik meg a méhészet egészséges családjait is. A rovarirtó szakemberek prioritással kezelik az ilyen méhirtó megkereséseket, ugyanis a sok ezer háziméh nem veszélytelen dolog. Amennyiben a méh probléma rejtett helyen jelentkezik, ház falába költöztek be, esetleg a tető szigetelésébe vették be magukat, úgy feltétlenül darázsirtó szakember segítségére van szükség. A méhész tehetetlen minden olyan esetben, amikor rejtett helyen van a méhek búvóhelye. Ha vadméhekről van szó, szintén rovarirtó szakembert keressen.  Méhek eltávolítása rövid határidővel, profi kártevőirtóktól.
"100%-os méhirtás"
Méhek eltávolítása, méhraj befogás, tapasztalt rovarirtó szakemberek, 24 órán belüli kiszállás.

2 komment

Címkék: méh méhek méhész rovarirtó darázsirtó házi méhek méhraj

Darázsfészek lyukát PURHABBAL befújni? Csak azt ne!

2010.01.21. 12:37 Rovarirtó

PURHABJO_1.jpg


Darázsirtó munkáink során gyakran olyan címekre érkezünk, ahol a darázsfészek bejáratát purhabbal nyomták be. Ez egyetlen esetben sem oldja meg önmagában a darázsirtást. Miért is nem? Mert a purhab nem pusztítja el a darazsakat, csak a közlekedésüket akadályozza. Ha ezt a rajzási pontot eltömíti purhabbal (vagy egyéb tömítőanyaggal), a darázsirtó szer bejutását is  megakadályozza, melyet a darázsirtáskor fújatnánk be.
A darazsak bizonyosan találnak egyéb alternatív útvonalat a kültér és a darázsfészek közötti aktivitáshoz, kirágják a verébdeszkát vagy a lambériát. Gyakran pedig bejutnak az emberek lakóterébe is, átrágják a gipszkarton mennyezetet könnyedén! Az új közlekedőhelyük, berajzási pontjuk rendszerint távolabb esik a darázsfészektől, gerendákon vagy szigetelőanyagon át vezet az útjuk. Kolóniában élő, a maguk nemében intelligens élőlényekről beszélünk, nem okoz gondot nekik, hogy kanyargós úton közelítsék meg a darázsfészket.A darázsirtás porozószere nem intelligens, ha a darazsak fészke távol van a berajzási helytől, továbbá idegen anyagok állják útját a pornak, esetleg nem jut el a fészekig: gond lehet a darázsirtás hatékonyságával. Ezért kérjük, ne tömje el purhabbal és más szigetelőanyaggal sem a darazsak fészkét.
Inkább próbálkozzon szabadforgalmú darázsirtó szerekkel vagy darázscsapdával. Ezek szinte bizonyosan nem oldják meg a darázs problémát, viszont nem is nehezítik meg a szakember későbbi munkáját.
Darázsirtás akár 24 órán belül Pest megyében!

Szólj hozzá!

Címkék: darázsirtás darázsfészek purhab darázsirtó

Darazsak támadása egy rendezvényen (TV2 riport)

2010.01.18. 13:43 Rovarirtó

Darázscsípés miatt két embert szállítottak kórházba egy szüreti fesztiválról. Darazsak támadtak a csoportosulásra, valószínűleg a nagy zaj és az ételek illata vonzotta a helyszínre a darazsakat.
A darázscsípés az arra érzékenyeknél a keringés összeomlását és anafilaxiás sokkot is okozhat.
Ez ellen adrenalin tartalmú készítményekkel védekezhetünk.

Bővebb információt ezen termékekről a darázscsípés oldalunkon olvashat.
Ezen az oldalon pedig minden tudnivalót megnézhet, darázsirtó szolgáltatásunkkal kapcsolatban.

2 komment

Címkék: darázsirtás darázscsípés darazsak ellen