HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Darázsfészek a fán

2021.07.11. 10:49 Rovarirtó

 Norvég darazsak rendszerint sűrű ágak közé építik focilabda méretű fészküket. Míg a német darazsak a fészek külső burkán is járőröznek, a norvég darazsak a külső burkot nem járják, ezért úgy tűnhet hogy a fészek nem lakott. Rendszerint kevésbé aktívak is a kültér felé, valójában a kolónia is kisebb mint a német darazsaknál. Azonban nagyon is agresszívan védelmezik a fészküket, a legkisebb rázásra vagy háborgatásra is tömegesen indulnak támadásra az alsó röplyukon át. Leverni a fészket meg se próbáljuk, mivel a sűrű ágak megtarják az építményt akkor is ha lapáttal próbáljuk leverni. A norvég darazsak ellen nagyon fontos a profi darázsirtó védőruha, enélkül kész életveszély a darázsirtás. Június végétől számíthatunk a norvég darazsak fészkelésére, általában nem fészkelnek túl magasra. A sűrű növényzet miatt a fészket gyakran csak akkor vesszük észre,amikor már támadnak. Méretük kisebb a lódarázsénál, de jóval nagyobb a német darazsaktól. Habitusuk inkább a német darazsakéhoz hasonló, agresszív faj. Pest megyében 24 órán belül végzünk darázsirtást.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: darazsak a fán darázsfészek a fa ágán darázsfészek a fán darazsak a fában darázsfészek fa ágon darazsak fa ágom

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr1216620084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása