HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Méhek eltávolítása

2021.07.17. 09:44 Rovarirtó

 Méhraj eltávolítást végeztünk ipari alpinista segítségével, egy templom homlokzatáról illetve falazatából távolítottuk el őket. A videóban a méhek kényszerű irtása történt. Felmerül a kérdés, miért irtunk ki méhrajokat? Megnyugtathatunk mindenkit, befogható és egészséges méheket nem irtunk, méhészünk épségben szállítja el őket. Két esetben kerül sor méhrajok kiirtására, a videón látható munka esetében mindkét tényező adott volt. Jogszabály írja elő az elrajzott méhek elpusztítását minden olyan területen, amely "nyúlós költésrothadás" nevű méhbetegséggel érintett, "zárlatos" területről rajzottak ki.  Az ilyen méhcsaládok termelésbe állítása egy időzített bomba, több másik egészséges méhcsalád pusztulása lenne a következmény. De egy méhraj kényszerű irtását okozhatja az  tény, ha a méhek hozzáférhetetlenül rejtett helyekre veszik be magukat. Jelen esetben a templom műemlék homlokzatába, itt csak a falazat szétbontása árán lehetett volna hozzáférni az egyébként nyúlós költésrothadással fertőzött méhcsaládhoz. Ipari alpinistánk darázsirtó védőruhában, megfelelő biztosítás mellett végezte el a munkát. A hozzáférhető lépek begyűjtése után a falazat nem hozzáférhető réseibe darázsirtó porozószer befújatása történt. A tartós hatású irtószer egész évre védelmet nyújt darazsak és méhek befészkelése ellen. 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: méhek irtása méhek eltávolítása méhraj leszedés méhraj elvitel méhcsalád eltávolítás méhek elszállítása

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr8216629930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása