HTML

Darázs blog - Darázsirtás, Lódarázs

A darazsak életmódja, darazsak irtása, darázsírtás. Lódarázs, francia darázs, német darázs, kecskedarázs. Darázsirtás oldal.

Friss topikok

Darázsfészek a családi ház mennyezetében

2021.01.10. 17:53 Rovarirtó

 DARAZSAK A MENNYEZETBEN:

 

Nyári időszakban nagyon gyakori, hogy német darazsak fészkelnek a régi családi házak tetőszerkezetébe. Az un. "kádár kocka" mennyezete jellemzően "stukatúr" mennyezet, melyeta padlás és a lakótér felől is saralás határol. Közte 5-10 centiméter légrés, melyet a darazsak megtalálnak és befészkelnek. Rendszerint csak akkor tűnik fel a jelenlétük, mikor a beltér felé átrágják a saralást, majd bezúdulnak a lakótérbe. Minden nyáron járjuk körbe a házat, figyelve az ereszcsatorna vonalára. A csatornavasaknál található gerenda-sár találkozás a jellemző berepülési pont, egyben a darázsirtás támadási pontja. Mennyezetbe fészkelt darazsak esetén mindenképpen indokolt a szakszerű darázsirtás igénybevétele, ez házilagos módszerrel nem megoldható probléma. Szakszerűen dolgozva sem a padlás felől, főleg nem a lakótér felől nem indokolt  a mennyezet megbontása. Az alsó cserépsor feltolásával kell kifigyelni, hogy a darazsak hol menetelnek be a mennyezetbe, ahol kialakítják az akár 1 négyzetméteres fészküket. Ezen a ponton át darázsirtó porozószert kell a légrésbe fújatni, ez nem áztatja el a mennyezetet. Ellenben hosszú ideig (hónapokon át) kifejti a hatását, elpusztítja a benn fészkelő darazsakat. Az ilyen módon elvégzett porozószeres darázsirtás munkára bátran vállal garanciát a szakember.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr2216618596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása